Naturen runt hotellet

Naturen runt hotellet

I pandemins oroliga tider söker sig många ut för att aktivera sig. Med naturen runt knuten är Kviberg den perfekta platsen för aktiviteter utomhus med möjlighet till idrott och lek, utflykt och äventyr. Allt bara ett stenkast från Kviberg Park Hotel & Conference, hotellet mitt i nordens största multisportarena.

Fysisk aktivitet i naturen

I Kviberg Parks vackra naturmiljöer med promenadvägar, höjder, skogsmark, vattendrag och raviner ges möjlighet till många olika aktiviteter. Du kan klättra, cykla, promenera, springa, leka eller bara ta en härlig picknick i naturen. Dessutom finns även motionsspår, utegym och grillplatser.

Naturområden nära hotellet

Fjällbo

Hit lockas många bergsklättrare för att bestiga utbybergens branta klippväggar. Väl uppe på bergsområdet har man en magnifik utsikt över Bergsjön. För den vandringssugne finns en 5 km lång naturstig som leder till ett stort bronsåldersröse och vidare till sjön.

Lärjeåns dalgång

Med sin lummiga skog och rika växt- och djurliv har dalgången ett stort naturvärde och är därför delvis ett skyddat område.

Lärjeåns naturstig

Vandra genom djungellika lövskogar och böljande beteslandskap. Naturstigen är ca 7,5 km, startar vid Gamlestadsvägen 331 och slutar intill Angereds centrum.

Aktiviteter inomhus

För de som trots allt vill bedriva sin träning eller andra sportsliga aktiviteter inomhus finns såklart tillgång till det mesta man kan tänka sig. Gym, idrottshallar och Skidome finns i multisportarenan Prioritet Serneke Arena. Mer om bokning av hallar kan ni läsa här.