Frågor och svar om Covid-19

Frågor och svar om Covid-19 - Konferensanläggning med konferensaktiviteter i Göteborg.

Har ni öppet? är en fråga vi får från många av er och svaret är JA!

Våra dörrar står öppna, men vi följer noga utvecklingen i realtid och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar.

På den här sidan hittar du uppdaterad information och svar på de vanligaste frågorna vi får från er just nu. Frågor som handlar om vad vi gör för att minska smittspridning, våra av- och ombokningsregler, öppettider, vad som gäller på Restaurang Campo.

Hygien

Så. Vad gör ni för att minska smittspridning?
Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Vi beslutade tidigt att införa utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor såsom våtutrymmen, dörrhandtag, möbler, nyckelkort, terminaler etc. tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag.

Vi har minskat vår kapacitet och är noga med minst 1,5 meters mellanrum.

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Och så även för oss som jobbar här. Minsta symtom så är det hemgång. För dig och oss.

Okej. Vad gör era medarbetare på plats?

Handsprit finns tillgängligt i alla våra miljöer och används regelbundet av personal, såväl som gäster. Framförallt är vi extremt noga med våra medarbetares hälsa och har noga rutiner om att inte komma till jobbet vid minsta tecken på sjukdom.

I vilket läge ska jag undvika att besöka er?

På samma sätt som vi tar vårt ansvar på plats ber vi dig som gäst att ta ditt ansvar genom att:

  • Inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Covid-19.
  • Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Allmänna sammankomster

Med anledning av regeringens direktiv om allmänna sammankomster, förstår vi att du som gäst undrar vad som gäller för oss på Kviberg Park Hotel & Conference samt Restaurang Campo. Vi kommer att hålla öppet framöver. Här nedan förklarar vi varför.

Vad menar man egentligen med allmänna sammankomster?

En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Kan ett hotell eller restaurang räknas som en allmän sammankomst?

Nej. Ett hotell omfattas istället av de trängselregler (se Folkhälsomyndighetens direktiv här) som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla mer avstånd till varandra, duka luftigare och att inte att det ska bli köer runt barer och bufféer. Vi har sedan de nya direktiven kom, justerat just detta. Och det faktum att mycket färre gäster besöker oss gör att vi välkomnar dig till en lugn och luftig upplevelse.

Möten eller konferenser, är det okej?

Vad gäller möten och konferenser i våra lokaler så är dessa tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga. Dock får en branschorganisation inte ha ett möte för personer som jobbar i branschen. Det anses vara fritt tillgängligt och alltså inte ok under rådande läge. Naturligtvis gäller övriga principer kring att vara frisk, tvätta händer och att tänka på social distans och extra luft.

Jag vill nog ändå omboka min vistelse, hur gör jag då?

Vill du ändå boka om så vill vi hjälpa till! Kontakta oss på telefon så finner vi en lösning tillsammans.

Restaurang Campo

Magen kurrar! Är det safe att äta på er restaurang?
Även – och kanske särskilt – i dessa tider, så behöver vi alla få i oss bra mat. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens senaste föreskrifter gällande att säkerställa att våra gäster kan hålla avstånd mellan varandra. Campo är stort till ytan vilket gör det lätt att hålla avstånd mellan borden. Reglerna om samlingar för max fyra personer gäller inte för restauranger. Det får alltså vara mer än fyra personer i restaurangen. Det får dock inte sitta mer än fyra personer vid ett bord.

Vi har tagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning, och för att du som gäst ska känna dig bekväm och kunna njuta fullt ut av ditt besök hos oss.

Okej, vad bra! Vad betyder det i praktiken?

  • Minskning av antal bord vilket gör det lätt att hålla avstånd.
  • Handsprit är tillgängligt på flera ställen i restaurangen som används regelbundet av vår personal, och vi uppmanar dig som gäst att göra detsamma.
  • Utökade rutiner för städning.
  • Ingen barservering erbjuds.

Jag vill hellre ta med maten, har ni take away?

Självklart, vi har take-away. En take away-lunch kostar exempelvis 97 kr. Andra restaurangrelaterade deals som du kan ta del av hittar du på Campo.se.

Barservering är förbjuden nu. Hur gör ni då?

Givetvis rättar vi oss efter Folkhälsomyndigheten för att försöka minska smittspridning, därför är samtliga av våra barer stängda för just barhäng. The upside? Du kan fortfarande beställa precis så mycket mat och dryck du mäktar med till ditt bord.

Begränsar ni antalet gäster?

Vi har generellt minskat beläggningen på hotellet och med olika paket så kommer man på olika tider. Detta innebär att du inte kommer att behöva trängas med andra gäster.

Av / Ombokning

Privatgäster

Hur tätt inpå ankomst kan jag boka om min vistelse?
Om du bokat direkt med oss kan du av- och omboka din vistelse utan kostnad fram till kl. 18 dagen före ankomst. Kontakta oss på telefon 031-395 11 00 eller mail reception@kvibergparkhotell.se. Ha ditt bokningsnummer tillgängligt så underlättar du både för oss och dig själv.

Jag har bokat via en OTA (Online Travel Agency), hur gör jag då?

Om du har bokat via en så kallad OTA (som Expedia, Booking, Hotels.com osv) så får vi lov att hänvisa dig direkt till dem.

Vad händer om jag har en bokning och ni tvingas stänga under en period?

Kviberg Park Hotel & Conference har öppet så länge vi har möjlighet, men vi följer noga utvecklingen och rekommendationerna. Skulle nya direktiv komma som innebär att hotell och restauranger måste hålla stängt så hjälper vi dig självklart att boka om din vistelse.

Företagsgäster

Vad gäller om jag har en inbokad konferens eller möte?
För företag som har bokat en konferens eller ett möte hos oss så gäller avbokningsavtalen som överenskommet.

Vi är måna om att ni skall känna er trygga och är flexibla gällande avbokningsvillkoren. Maila oss på meeting@kvibergparkhotell.se så berättar vi mer.

Kontakta oss

Telefon:  031-395 11 00

Mail:  reception@kvibergparkhotell.se